Oefeningen


Veel achter de computer zitten, een verkeerde slaaphouding en autorijden zijn mogelijke oorzaken voor een pijnlijke nek. Het vinden van de juiste houding kan soms even duren. Daarom hebben wij enkele tips en oefeningen op een rijtje gezet om nekpijn te voorkomen en te verhelpen.

Beweeg je nek

Wanneer je een stijve nek hebt kan het stretchen van je nek al wonderen doen. Nu moet je niet meteen wild gaan schudden met je hoofd maar je hoofd langzaam bewegen door je ene oor op richting de schouder te brengen, langzaam door bewegen met je kin naar je borst en vervolgens je andere oor naar je schouder te brengen.

Door deze oefening enkele keren per dag te doen geef je de spieren in je nek wat meer rek. Ook wanneer je last van je nek heb is het goed deze oefening te herhalen. Het bewegen van je nek kan zowel nekpijn verhelpen als voorkomen.

Nek masseren

Nek masserenVoor een nekmassage hoef je niet gelijk naar een massage salon. Je dan dit ook erg goed zelf doen. Probeer te ontspannen door een paar keer diep adem te halen en breng vervolgen je linker hand naar je rechter schouder. Leg je handpalm op je nekspieren en begin vervolgens met het kneden van je nek alsof je een natte spons uitwringt. en herhaal dit enkele keren en ook met je andere hand en schouder.

Door deze oefening enkele keren per dag te doen, ook wanneer je niet pijn hebt kan nekklachten voorkomen.

Vermijd stress en druk

Stress en drukte hebben invloed op je lichaamshouding. Een gespannen lichaam wordt krampachtiger en zet meer druk op de spieren. Onder druk gezette spieren verkrampen en worden sneller moe waardoor er nekklachten kunnen onstaan.

Slaaphouding

Vaak wordt nekpijn veroorzaakt door een verkeerde slaaphouding. Wanneer je de dag begint met nekpijn kan dit op veel fronten in je leven beinvloeden. Het vinden van een goed kussen is dan ook essentieel en neem bij het uitzoeken van een kussen de tijd. Een goed kussen doet wonderen voor je nek en mag dan ook gerust een euro meer kosten.

Al met al zijn er genoeg manieren om nekpijn te voorkomen en te verhelpen. Door middel van bovenstaande tips en oefeningen schakel je al snel 80% kans op nekklachten uit.